Vessige Biogas omstrukturerar för att möta ökad efterfrågan

Bild: Vessige Biogas.

För Vessige Biogas har det varit en period av förändrade förutsättningar sedan deras ansökan till Klimatklivet i maj 2022 för en flytande biogassatsning. Den ökade efterfrågan på biogas har satt press på befintlig produktionskapacitet, vilket har lett till en omdaning av företagets investeringsplaner.

För att möta den ökande efterfrågan har styrelsen i Vessige Biogas beslutat att omstrukturera sina investeringar och prioritera ökad kapacitet i den befintliga biogasanläggningen. Det innebär att planerna på en satsning på flytande biogas skjuts upp till framtiden.

Henrik Andersson, Projektledare på Vessige Biogas, förklarar beslutet: "Vi ser att behovet av att öka vår produktion är akut och därför måste vi justera våra investeringsplaner. Även om vårt intresse för flytande biogas kvarstår kan vi inte genomföra båda satsningarna samtidigt."

Samtidigt ser Biofrigas Sweden AB, leverantören av den planerade flytande biogasanläggningen, fortfarande en potential för teknologin på marknaden. Jonas Stålhandske, VD för Biofrigas Sweden AB, betonar det ökade intresset för flytande biogas på marknaden och hoppas kunna återuppta arbetet med Vessige Biogas när deras kapacitetsökning är genomförd.

Vessige Biogas planerar att fortsätta arbeta med sin ansökan till Klimatklivet och upprätthålla avsiktsförklaringen med Biofrigas om leverans av en flytande biogasanläggning. Trots förändringarna i investeringsplanerna håller företaget fast vid sitt engagemang för hållbar biogasproduktion och bidrar till att öka tillgången på förnybar energi i Sverige.